Trpanj, skriveni biser duge povijesti, bogate kulturne baštine, dom ribara i pomoraca, kraj prepun bogatih vinograda i stoljetnih maslinika danas postaje pravi mediteranski raj sa svojim bezbrojnim šljunkovitim i pješčanim plažama te brojnim skrivenim uvalama koje čekaju na vas!

Najmanje naselje na području općine Trpanj smješteno je podno najvišeg vrha Pelješca Sv. Ilija (961 m) i 13 km udaljeno od Trpnja.

Izlet ili boravak u Dubi poseban je doživljaj izvornog dalmatinskog ribarskog i maslinarskog mjesta.

 Zaputite li se vijugavom cestom koja vodi u Dubu, kada nakon vinogradima prošaranih vizura unutrašnjosti Pelješca ponovno ugledate more naći ćete se pred jednom od najljepših peljeških plaža - čije ime - Divna - govori o njenoj davno prepoznatoj ljepoti. Ova pješčano - šljunčana plaža svakodnevno privlači izletnike iz Trpnja, ali i drugih, udaljenijih peljeških turističkih mjesta.

Vinogradarski i ruralni karakter Trpanjskog kraja najbolje ćete doživjeti posjetite li naselja Gornju i Donju Vručicu.

Ova dva naselja sa brojnim zaseocima smještena su u kotlinama i na padinama brda u unutrašnjosti Pelješca, pružaju pitoreskne krajolike u kojima isprepliću vinogradi, maslinici, mediteransko raslinje i dalmatinski krš.

Mjesta su to gdje možete iskusiti poljodjelski duh Dalmacije, kušati pelješko vino, domaće maslinovo ulje, osladiti se mediteranskom smokvom.

Turistička zajednica Općine Trpanj

   Žalo 7, 20250 Trpanj

  +385.20.743.433

   tzo-trpanj@du.t-com.hr