Okolica Trpnja je idealna za pješačenje i vožnju biciklom. Posebno lijepe su šetnica "oko mora" koja u dužini od 2 km sa sjeverne strane obilazi Trpanj kroz pitoreskno okružje morske obale i mediteranske vegetacije. Za one željne nešto ozbiljnije rekreacije preporučamo cestu koja iz Trpnja 15 km vodi do uvala Divna i Duba, prolazeći pritom pitomim pejzažem vinograda Donje i Gornje Vručice, dramatičnim vizurama ponora ponad posebno lijepe plaže Divna, te uz ljudskom rukom nedirnutu morsku obalu s jedne, te maslinike i mediteransku vegetaciju s druge strane do ribarskog naselja Duba.

Mediteranska izvornost i netaknuta priroda najveći su aduti kojima se Pelješac predstavlja svojim gostima.

Općina Trpanj, uz sve nabrojano, nudi i posebno lijepe, najčešće šljunčane plaže, na koje često na jednodnevne izlete dolaze i kupači iz udaljenijih turističkih mjesta na poluotoku Pelješcu.

Na svim plažama i kupalištima možete, osim na suncu, uživati u hladu borova, palmi, tamarisa i drugog mediteranskog raslinja.

Zbog povoljne konfiguracije klima je cijelu godinu blaga, a ljeta vruća koja u poslijepodnevnim satima osvježava blagi maestral.

Trpanj je mjesto u kojemu se možete ugodno provesti i lijepo zabaviti volite li lokalne običaje i jednostavne priredbe domaćeg ugođaja.

Turistička zajednica općine Trpanj organizira nastupe klapa, koncerte i kazališne prestave u staroj gradskoj jezgri.


U ljetnim mjesecima na trpanjskoj rivi organiziraju se ribarske noći i boćarski turniri - kada gosti i mještani provode ugodne večernje sate uz besplatnu pečenu ribu i degustaciju peljeških vina.

Još uvijek neiskorišteni investicijski potencijal - perspektive zdravstvenog turizma  u Trpnju

Trpanjska uvala Blace obložena je ljekovitim muljem. Prema rezultatima ispitivanja u zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1969.), Zavoda za fizijatriju u Sarajevu (1966.) i inozemnih institucija, primjena ovog mulja u lječenju različitih reumatskih oboljenja i oboljenja ženskih genitalnih organa mnogo je efikasnija od lječenja muljem u nekim već poznatim lječilištima na Jadranu.

Turistička zajednica Općine Trpanj

   Žalo 7, 20250 Trpanj

  +385.20.743.433

   tzo-trpanj@du.t-com.hr